Tüskepapa bohóc

Tüskepapa bohóc épp 100 éve született. Bohócporontyból bohócpapa lett, és akit csak elér, azt jól bebohócozza, hogy csak dől erre-arraaa:-)!

minimagyarorsz.jpg

Kedves Tüskepapa!

Október  18-án vasárnap találkoztunk a „Mini Magyarország” kiállításon. Készítettem pár fotót, amiből elküldök egyet. Hiszen az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.  Nagyon örültem, hogy megismerhettünk, hiszen jókedvre derítettél bennünket azon a szomorkás napon. Csak azt kívánhatom, hogy a lehető legtöbben ismerkedjenek meg veled és sok-sok embert nevettess meg.  

További sok sikert, nevetést és  viccelődést kívánok!

Pálfi Gabriella

Kedves TÜSKEPAPA!
 
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a 2009. június 20-án Dunakömlődön, a falunapon megtartott színvonalas
előadásukért, mellyel nagy örömet szereztek a gyerekeknek.
A szülők tetszését oly mértékben megnyerték, hogy számítanak jövőre is a találkozásra.
Maradok üdvözlettel, további jó munkát kívánok: 
 
Faragóné Kertész Alice
faluházvezető 
 
Dunakömlőd, 2009. július 03.

http://www.revizoronline.hu/hu/cikk/668/ister-napok-szentendre/?label_id=1364&first=0

LÁDÁNYI KINCS, BŐRÖNDNYI VARÁZSLAT

Ister napok / Szentendre

2008.07.31.

Az Ister napokon apró, titkos világok tárulnak fel egy-egy bőröndben, fonott ládában, bódécskában – megannyi mágikus mikrokozmosz. Most a gyerekeké Szentendre. TÓTH ÁGNES VERONIKA ÍRÁSA.

Bár gyakorlott kirakodó-vásár látogató vagyok, most sikerül mégis meglepni: a Dunakorzón tartott vásáron ugyanis a legszokatlanabb portéka nem a Hello Kitty léggömb, nem a tengericsillag, hanem a húsevő növény. Persze, azért vannak csillámos selyemtáskák, színes üvegmedálok, áttetsző stólák is, mindaz, mely nélkül nagyszerűen meg lehet lenni, de az adott stratégiai pillanatban azért meglehetős vonzerőt pulzálnak magukból.

gyoztes1.jpg

A standokat bevezetendő, egy kiállítás is szembejön a látogatóval – Reneszánsz motívumok a mai magyar népművészetben –mely kortárs, de hagyományőrző művészek hímzett párnáin, függönyein, kerámiáin mutatja be a jellegzetes, kacskaringós, indázó virágmotívumok felbukkanását. Az árusokon túl emelkedik a kandika színház, avagy a Bábakukucs: egy gyerekbunker méretű, színes, faragott varázsdoboz, melynek oldalából gramofontölcsér pipál, és több helyen, apró lyukakon lehet bekukucskálni a belsejébe. Két alkalommal is kipróbálom a leskelődést, először egy minikonyhába látok be, egy másik résen pedig éppen a hét törpe üldögél az orrom előtt. A legfurcsább, hogy a második alkalommal a konyhában már egy táncoló szerelmespár forog, kénytelen leszek komolyan venni a kiírást, miszerint kétszer nem láthatom bent ugyanazt. A meglepő mutatványos bódét Majoros Gyula készítette egy régi vásári játék felelevenítésével, a „kandika ládika” ugyanis népszerű kelléke volt a mutatványosoknak évszázadokon keresztül, és az érdeklődést nézve, úgy tűnik, akár könnyedén újra divatba hozható.

ister_riport_kep.png

ister_riport_cikk1.pngister_riport_cikk2.png

http://uj.terasz.hu/main.php?id=egyeb&page=cikk&cikk_id=3670

Európa kulturális sugárút
Ingyenesen látogatható múzeumok, szabadtéri koncertek minden műfajban és mennyiségben, gyerekprogramok, folklór-előadások, táncház, utcabál. A felsorolás csak szerény keresztmetszetét képes visszaadni az április 5-ei rendezvénynek, mely az „Európa kulturális sugárút” nevet viselte. A Terasz a teljesség igénye nélkül számol be olvasóinak az egész napos kavalkádról.
A Vártól a Városligetig – talán ez is lehetett volna egy szlogenje a kulturális köntösbe öltöztetett politikai eseménynek.


Ez egyszer messze nem az ártó szándék, a mindent „cikizünk” hozzáállás kényszeríti ki az állítást. A 35 helyszínen zajló előadások, melyeknek a Budai Vár, az Erzsébet tér, az Andrássy út Opera – Oktogon közötti szakasza és a Városliget adott „otthont” reggel 10-től éjfélig, jól mutatták kultúránk sokszínűségét. A művészi értékek – áttételesen – azt is szimbolizálták, hogy Magyarország minden tekintetben alkalmas az uniós csatlakozásra.


A Terasz elsőként az Erzsébet téri Gödörben Tüske papát nézte meg.


Tüske papa táncmutatványa
 

Hogy Tüske papa nem csak az idős bohócok hagyományos tréfáival szórakoztatta a közönséget – hiszen a gyerekekkel eljönnek az apukák, anyukák is – azt a fotó is tanúsítja. Remek táncok és rap betétek készítették elő a varázslatot.Jó lesz-e csokivarázsláshoz a Csiribú, csiribá varázsige? – kérdezte Tüske papa a közönséget. A válaszadás meglehetősen cseles volt. Álljon csak fel ott az a család és feleljen kórusban! – kérte meg apukát, anyukát és gyermekeiket a bohócmester. Majd arra hivatkozva, hogy nem lehetett hallani, még kétszer megismételtette velük. A tréfán jót nevetett mindenki! A temérdek csoki végül Tüske papa és örök társa, Vanília segítségével a negyedik bőröndből került elő. Lett is egyből „csokizápor.”


Lufiosztogatás
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 120
Heti: 247
Havi: 3 179
Össz.: 238 236

Látogatottság növelés
Oldal: Amit mások - rólunk, bohócokról!
Tüskepapa bohóc - © 2008 - 2021 - tuskepapa.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »